Найчастіше геніальні відкриття – це банальна низка випадковостей і збігу обставин. Тут, у KADAMA, ми тішимося, що подібні події все ж таки сталися свого часу з оригінальним Cheese, який подарував кана-індустрії плеяду особливих гібридів зі складним ароматом, що запам'ятовується, а також довгим переліком очевидних переваг. Сформувавшись у ціле «сирне» сімейство з унікальною генетикою, спільнота селекціонерів, гроверів і споживачів гідно оцінила її значущість, відзначивши безліччю міжнародних нагород.
Історія генетики та характеристики
Легенда Cheese пов'язана з ім'ям видатного каліфорнійського брідера, відомого як Сем Сканкмен. Саме йому приписують створення Skunk #1, що став основою стрейна, який на довгий час охопив «сирною» лихоманкою усю територію Великої Британії. Насіння від Сема, який у той період працював у Нідерландах, перетнули водну перешкоду і потрапили до самого серця Туманного Альбіону – Лондона. Достеменно невідомо як, але одне з насінин породило на світ дуже незвичайний фенотип, що став згодом місцевою визначною пам'яткою у широкому колі непублічних людей, які займалися розповсюдженням культури виключно клонуванням. Близькість до материкової Європи зумовила майбутнє стрейна, і незабаром Cheese, але вже у новому образі лондонського денді тріумфально повернувся до Європи. Тут, для підвищення продуктивності та витривалості до нього додали індічну генетику Afghani, і отриманий результат стрімко завоював симпатії по всьому світу.
Індіка-домінантний (80/20) фемінізований фотоперіодний Cheese демонструє стійкий імунітет до хвороботворних бактерій, порівняно простий у догляді, маючи при цьому високу продуктивність. Стадія цвітіння триває 7-9 тижнів. Висота рослини в індорі – 140-160 см. В ауті рослина може сягати позначки двох метрів. Врожайність у відкритому ґрунті складе близько 600 г щільних, неймовірно смолистих і дуже ароматних шишок. В умовах закритого ґрунту турботливий гровер цілком впевнено може зібрати 400-500 г/м2. Рівень вмісту ТГК складає 18-20%, а широкий профіль терпенів формує оригінальну і надзвичайну смакову та ароматичну гаму.
Смак і аромат
Пікантний аромат витриманого сиру гармонійно зливається з пряними та перцевими нотками, доповнюючись вираженими вершковими тонами, землистістю, а також зухвалим і дуже пронизливим сканком. Текстура диму м'яка, злегка пекуча, з приємною кислинкою і легкою солодкістю на видиху.
Рекреаційне та медичне споживання
Цей стрейн не для блідих новачків, проте досвідчені стонери належно оцінять ефект від споживання, який проявляється з першої ж затяжки. Загалом Cheese створює приємний і розслаблювальний high, який починається з легкого поколювання у тілі, розливаючись енергією, що бадьорить.
Терапевтичний ефект Cheese з дивовижною легкістю усуває біль, тривожність, стрес, депресію, безсоння і втрату апетиту.
Вирощування
Простота культивації, лояльність до помилок аматорів та адаптивність до будь-якого простору вирощування роблять цей стрейн дуже популярним серед гроверів. Окрім контролю оптимальних показників мікроклімату та постійного моніторингу рівнів pH і ppm (EC) поливної води та дренажу, експерти сідшопу KADAMA рекомендують встановлення надійної системи вентиляції з якісним вугільним фільтром. Ви все зрозумієте згодом, коли вже на стадії передцвіту сканкова генетика почне розкривати свій ароматичний потенціал. На цвіті Cheese буде не просто пахнути, рослина буде у буквальному сенсі випромінювати запах.
Об'єм горщика – не менше 20 л. Органічне вирощування стане найкращою опцією для перших кроків у грові. Інертний субстрат, а також культивацію у гідропонних системах можуть обрати коноплярі з досвідом. При використанні мінеральних добрив, не забудьте про промивку кореневої системи за 7-10 днів до харва.
ЧаПи
Коли харв у відкритому ґрунті?
Середина жовтня.
Який рівень КБД і основний профіль терпенів стрейна?
Екстраординарний смак і аромат, а також потенційний терапевтичний ефект формують КБД у межах 1% і широкий профіль терпенів, основними з яких є каріофілен, гумулен, лімонен, мірцен і неролідол.
Де краще вирощувати сорт?
Cheese з однаковою легкістю адаптується до будь-якого простору, однак найкращим вибором для розкриття потенціалу стрейна стане аутдор, за умови теплого і помірно вологого клімату з великою кількістю сонячних днів.
| Сідбанк | KADAMA | |
| Стать | Фемінізований | |
| Цвітіння | Фотоперіодний | |
| Період цвітіння | до 9 тижнів | |
| Час збору врожаю | з кінця вересня до середини жовтня | |
| Генетика хрест | Skunk #1 x Afghani | |
| Генетика | Afghan, Skunk | |
| Висота у відкритому ґрунті | висока - до 200 см. | |
| Висота в закритому ґрунті | висока - до 150 см. | |
| Урожайність у відкритому ґрунті | до 400 грам з куща | |
| Урожайність в закритому ґрунті | до 600 грам на 1 м2 | |
| THC | Високий - до 22% | |
| CBD | Низький - до 0,5% | |
| Культивація | Теплиця, Закритий ґрунт, Відкритий ґрунт | |
| Тип канабісу | Indica / Sativa | |
| Співвідношення, % | 80/20 | |
| Смак, аромат | Кислий, Сканковий, Солодкий, Сирний, Земляний, Пряний | |
| Ефект | релакс | |
| Для новачків | Так | |
| Переможці кубків | Ні | |
| Медицинський сорт | Ні |
Від Руслана 16-10-2025 19:51
Вечерний расслабончик с цитрусовым ароматом и охлаждающим послевкусием. Шишки плотно и компактно сформировались. Очень расслабляет, отлично работает перед сном. По ощущениям лучше то шо было до.
Від Паша 03-10-2025 17:51
Очень благодарен! Ровный рост без отклонений. Под двойным светом развились цитрусово-земляные терпены. Длительный приятный эффект.
Від Роман 11-09-2025 13:06
Пять циклов выращивания проходили стабильно на разных видах субстрата. Результаты предсказуемые и сроки быстрые. Консультации по оборудованию очень помогли.
Від Вика 02-09-2025 11:51
Растения сейчас находятся в вегетативной фазе, и скоро я жду цветения. Я веду дневник, чтобы потом можно было сравнить урожай.
Выращивали вместе крутой опыт
Від Юлия 13-08-2025 19:26
Семена пришли быстро, с парнем посадили. В прошлый раз собрали почти 80 граммов с куста, надеюсь, так же будет.