Сирний

Сорти з сирним смаком і ароматом – це гібриди канабісу, що мають специфічний мускусний аромат, схожий на запах витриманого сиру. Цей різкий, без перебільшення, унікальний органолептичний профіль і потужний ефект помітно виділяє їх у розмаїтті сортів конопель.

Історія та особливості

Оригінальний Cheese був виведений наприкінці 80-х років минулого століття у Великобританії. Він був створений на основі фенотипу Skunk #1, завезеного у столицю цієї країни з Нідерландів відомим брідером під псевдонімом Сем Сканкмен. Завдяки своєму привабливому різкому аромату і вираженому розслаблювальному ефекту, Cheese швидко став культовим. Англійці взяли на озброєння цей дивовижний фенотип, стабілізували його генетику та зберігши неповторний характер.

Попри своє скромне походження, сорт Cheese істотно вплинув на цілу індустрію вирощування і споживання канабісу. Безліч гібридів пішли його ароматними слідами, продовжуючи традиції екстраординарної сирної гами, що стала сьогодні синонімом цілого сімейства сортів конопель.

Смак і аромат

Сирні сорти вирізняються пряним, пікантним і злегка солонуватим смаком, що поєднує усі відомі вашим смаковим рецепторам асоціації з цим молочним продуктом.

Профіль терпенів доволі різноманітний: каріофіллен, ліналоол, лімонен, мірцен, ментол, пінен, неролідол, цинеол. Їх поєднання формує насичений пікантний і навіть пекучий аромат, що межує із землистим і кислотним (не забуваємо про сканк), гармонійно поєднуючись із солодким цитрусовим, освіжаючим м'ятним і фруктовим смаком.

Як бачите, доволі своєрідна і навіть екстравагантна палітра. Дійсно, така комбінація смакової та ароматичної композиції не усім припаде до смаку. Не буде зайвою тут і згадка про «ефект умамі», що виникає під час вживання сирних сортів: неймовірно приємний смак, що абстрагує від інтенсивних, часом навіть неприємних ароматів. Подібний до того, як дуже смачний ферментований і вишуканий сир може жахливо пахнути стійлом для худоби та брудними шкарпетками, він має свою привабливу силу, яку цінують гурмани в усьому світі.

Рекреаційний і медичний потенціал

Селекційні сорти канабісу з генетикою Cheese здатні подарувати ні з чим незрівнянне задоволення. Яскраво виражені смаки та специфічні аромати забезпечують приголомшливу для свідомості подорож у світ розслаблення і блаженства. Ефекти варіюються від збадьорливої ейфорії з характерною церебральною інтенсивністю до глибокої релаксації, яка межує з умиротвореним стоуном. Саме тому сорти з сирною гамою ідеальні для приємного проведення часу в компанії однодумців і в моменти самоаналізу.

Окрім рекреаційного споживання, не можна не відзначити й терапевтичний потенціал сирних стрейнів. Вони з дивовижною легкістю поєднують енергійні та заспокійливі властивості, здатні підвищити загальний тонус організму, позбавляти втоми, депресії, стресу і тривожності, долати біль і запалення. Зазвичай завершення сесії позначається приємним розслабленням, яке широко відчинить двері у світ глибокого і безтурботного сну.

Асортимент і перспективи

Сирний смак і аромат канабісу – це щось більше, ніж просто сорт. Це данина віковим лендрейсам, історії, традиціям і довгому шляху, який пройшли ці гібриди, аби стати справжньою легендою у бурхливій індустрії, цілком заслужено завоювавши любов, повагу та шанування як гроверів, так і захоплених юзерів.

Сучасний ринок рясніє розмаїттям сирних сортів, кожен з яких має свої унікальні властивості та характеристики. Від сортів з високим вмістом ТГК до більш збалансованих стрейнів з помірним рівнем КБД – вибір величезний. Широко посміхніться і скажіть «Cheese!» насінню селекційного канабісу з неперевершеною сирною генетикою, стабілізованою і доведеною до досконалості брідерами сідшопу KADAMA.